Σύλλογος διαβητικών Δράμας

Σύλλογος διαβητικών Δράμας

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα ΚινητικότηταςΟ Σύλλογος Διαβητικών Ν.Δράμας συνεχίζει τις δράσεις του με την Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας στο Αστικό Περιβάλλον, μια εβδομάδα από δράσεις. Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017, Ημερίδα   με  Θέμα: «Ασφαλές –Προσβάσιμο – Βιώσιμο Περιβάλλον και Υγεία « στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου, με ομιλητές τους κ.κ.Κ/νο Αθανασόπουλο Δρ. Συγκοινωνιολόγο Μηχανικό Ε.Μ.Π, «ο ρόλος του κοινού στη χάραξη πολιτικής βιώσιμης κινητικότητας για τη Δράμα» Ελπινίκη Σαραλιώτου, Γυναικολόγος –Μαιευτήρας,» Όταν η άσκηση ….τρόμαξε την Οστεοπόρωση», Πόλυ Τορούνογλου πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Ν.Δράμας, »Ο Διαβήτης στην καθημερινή Πράξη», Ευγενία Σαραφίδου, πρόεδρος καρκινοπαθών Δράμας, »Διατροφή, Άσκηση, και καρκίνος» Νίνα Παπαδοπούλου, πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Δράμας –Διαιτολόγος.
Η Ημερίδα είχε ενδιαφέρων από πολλές απόψεις βάση της καθημερινότητας των κατοίκων  που ζουν κινούνται και εργάζονται στην πόλη. Στις 19 Σεπτεμβρίου ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν.Δράμας με πρόεδρο την Αγλαία Κστιγιάννη έκανε δράση σε κεντρικό δρόμο της Πόλης με την στήριξη του Συλλόγου Διαβητικών Ν.Δράμας,ο Σύλλογος την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 Δράση μαζί με το 15Ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης και το Α¨ Τμήμα Τροχαία Δράμας, μια ξεχωριστή Δράση στο ΚΗΦΗ Δράμας  μετρήσεις σακχάρου αίματος  και Αρτηριακής Πίεσης  στους φιλοξενούμενους του ΚΗΦΗ,Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων. 
Άλλη μια μεγάλη δράση του Συλλόγου Διαβητικών Ν.Δράμας στις 21 Σεπτεμβρίου 2017 στην Πλατεία Ελευθερίας από της 10 π.μ ως της 13.30μ.μ έκανε μετρήσεις σακχάρου αίματος και Αρτηριακής Πίεσης με την βοήθεια των εθελοντριών νοσηλευτών του Ερυθρού Σταυρού  Δράμας σε 158 άτομα και με λύπη μου διαπίστωσα , πολύ ψηλά αδιάγνωστα σάκχαρα. Η Ενημέρωση του Συλλόγου Διαβητικών Ν.Δράμας ακατάπαυστη, όμως η δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διαβιώνουν οι πολίτες της ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, θα έχουμε αυτά τα άσχημα για την Υγεία Αποτελέσματα.     

Ο Σύλλογος συνεχίζει δυναμικά τις ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΟΛΗΨΗ.Καλό Φθινώπορο!!!  Πόλυ Τορούνογλου     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου